Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Janne Magnusson, Stefan Lodén och Magnus Linnell från Ljungby får som pensionärer klä på sig landslagströjan och göra sig redo för VM. Hör dem berätta i klippet ovan vad gåfotboll betyder för dem. Foto: Kajsa Oscarson / SVT

Ljungbys 60-plussare landslagsdebuterar – i gåfotboll

Uppdaterad
Publicerad

Halva landslaget i gåfotboll för herrar 60 plus består av smålänningar. På söndagen hade de sin sista träning i Ljungby inför VM-debuten i Italien.

– Det är klart att man är nervös, säger Stefan Lodén, förbundskapten.

Reglerna är enkla: spelarna får inte springa, utan det är gång som gäller på planen när pensionärerna i Ljungby tränar gåfotboll.

– Det håller oss i form, både socialt och fysiskt. Det är jobbigare än vad man tror med gåfotboll, säger Stefan Lodén, spelare och förbundskapten för herrar 60 plus.

Ljungby

Världens första världsmästerskap i gåfotboll går av stapeln i Florens, Italien, mellan den 14- 17 juli. Laget ska möta England, Italien, Australien och Frankrike.

– Det är fantastiskt att man kan göra karriär efter att blivit ratad som fotbollsspelare som 13-åring, och så kommer man igen 50 år senare,  säger Stefan Lodén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet