Niklas Ammert är prorektor på Linnéuniversitetet. Foto: Pressbild/Arkiv

LNU: ”Det är i studentbostäder som smittspridning sker”

Uppdaterad
Publicerad

Trots distansstudier och uppmaningar till studenterna om att hålla på restriktionerna har den så kallades deltavarianten av coronaviruset lyckats sprida sig på campusområdet i Växjö. ”Djupt beklagligt”, säger Niklas Ammert, prorektor Linnéuniversitetet.

På onsdagen meddelade Region Kronoberg via ett pressutskick att en ökad förekomst av deltavarianten har koppling till campusområdet vid Linnéuniversitetet i Växjö.

– Det är i studentboenden som smittspridning sker och inte i relation till vår verksamhet, säger Nikals Ammert.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

”Djupt beklagligt”

Ett 40-tal fall med misstänkt deltavariant har identifierats i Kronoberg och en stor del av dessa har koppling till universitetet. Dessa misstänkta fall ska nu bekräftas med helgenomsekvensering.

– Det är djupt beklagligt och tråkigt att det sker och vi uppmanar alla att inte blåsa faran över.

”Gjort vad vi kan”

Linnéuniversitetet gick så sent som den 10 juni ut med information till alla studenter där de uppmanades att fortsätta följa rekommendationerna.

– Vi gick ut med att terminen är slut men inte pandemin, säger Niklas Ammert.

All undervisning har under lång tid tiden skett digitalt och så kommer även sommarkurserna att utformas.

– Det är ju bland studenter smittan skett men inte när de studerar, så vi känner att vi gjort det vi kan. Det är inte läge att festa och umgås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet