En lärare på Linnéuniversitetet har gjort sig skyldig till sexuella trakasserier enligt internutredning

LNU-lärare skyldig till sextrakasserier – tycker Metoo gått för långt

Uppdaterad
Publicerad
Läraren på Linnéuniversitetet har anmälts för sexuella trakasserier vid flera tillfällen sedan 2002. Nu har en utredning kommit fram till att han gått över gränsen vid ett tillfälle.

Läraren på Linnéuniversitetet har vid flera tillfällen anmälts för sexuella trakasserier. Första anmälan kom redan 2002, men det är först nu som universitetsledningen gjort en utredning.

Utredningen har kommit fram till att mannen har gått över gränsen för vad som kan klassas som sexuella trakasserier vid ett tillfälle. Han ska bland annat ha skrivit upp sitt telefonnummer på tavlan och sagt att det bara var för tjejerna i klassen.

Rekommendationen från utredarna är att universitetet nu upprättar en åtgärdsplan för att säkerställa att sexuella trakasserier inte förekommer i lärarens undervisning.

Själv säger mannen till P4 Kalmar att han tycker det är tråkigt om någon tagit illa vid sig – men anser inte att han gjort något fel och att händelsen är ett tecken på att Metoo-kampanjen gått för långt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet