LNU tillbaka till digital undervisning – praktiska program undantas

Uppdaterad
Publicerad

Linnéuniversitetet beslutade under måndagen att återgå till digital undervisning på grund av rådande pandemi. Beslutet börjar gälla redan den 1 december och sträcker sig fram till och med den 28 mars.

Fysisk undervisning och examination ska framöver enbart ske i de fall där det är nödvändigt.

– Det är upp till examinatorer att bestämma om det är nödvändigt att vara på plats. Men vi går nu från 80 procent till 95 procent digitalt, säger Peter Aronsson, rektor på Linnéuniversitetet.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Polis-, sjuksköterske-, optiker- och farmaceututbildningen med många praktiska moment undantas från beslutet.

– Dessa utbildningar behöver ha sina praktiska moment för att garantera en viss kvalité. Dessa ska genomföras i säkra former, säger Peter Aronsson.

Beslutet gäller från och med den 1 december till och med den 28 mars.

– Vi vill ge planeringsförutsättningar för både lärare och elever. Vi tror att inskränkningar kommer att fortsätta en bit på nästa år, men vi hoppas kunna lätta på trycket under vårterminen, säger Peter Aronsson, rektor på Linnéuniversitetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet