Nina Ståhlgren är biträdande rektor på Gymnasieskolan i Uppvidinge. Hon är mycket besviken efter beskedet att Gymnasieskolan i Uppvidinge kan komma att läggas ned Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Biträdande rektor:”Ett oväntat förslag”

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att lägga ned gymnasieskolan i Uppvidinge togs emot med besvikelse och förvåning av ansvariga inom gymnasieskolan i Uppvidinge.

Barn- och utbildningsnämnden föreslår att kommunfullmäktige beslutar att lägga ner Uppvidinge gymnasieskola. Under onsdagens röstning vill fyra av sju i nämnden se en nedläggning nästa höst.

I dag studerar 130 elever på skolan, och en stor del av dem kan komma att stå utan en plats om förslaget går igenom och Nina Ståhlgren biträdande rektor på gymnasieskolan i Uppvidinge är besviken.

– Det är ett oväntat förslag då vi nyss har fått i uppdrag att bygga ut vårt utbildningspaket, säger hon.

Nina Ståhlgren förstår inte hur politikerna i kommunen tänker när de planerar att lägga ned gymnasieutbildningen i Uppvidinge.

– Jag tycker inte att man utvecklar en kommun genom att avveckla saker i den, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.