Foto: SVT

Maktstrukturer ska förändras

Uppdaterad
Publicerad

Elevkårernas representanter vill se nya regler för elevklubbarna. Bland annat får klubbarna inte vara könsuppdelade på Jenny Nyströmsskolan.

Erik Porcile, ordförande i Lars Kaggskolans elevkår, var tillsammans med en lång rad representanter med på presskonferensen.

– Det finns maktstrukturer som vi måste ändra på. Och varje sektion måste presentera sin verksamhet inför elevkåren. Vi måste ha koll på vad sektionerna gör, sa Erik Porcile.

Sexistiska inträdesprov på elevklubbar

– ”Goa Gubbs” och ”Bara Honor” verkar inte ha något egentligt syfte, som det ser ut i dag. Och de måste presentera hur ansökningarna går till, sa Erik Porcile, ordförande i Lars Kaggskolans elevkår.

Ingen könsuppdelning

Victoria Petersson som är ordförande i Jenny Nyströmsskolans elevkår ville se förändringar.

– Vi kommer inte att ha könsuppdelade sektioner i vår elevkår i fortsättningen, sa Victoria Petersson, ordförande i Jenny Nyströmsskolans elevkår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexistiska inträdesprov på elevklubbar

Mer i ämnet