För en vecka sedan fick trion Pernilla Wiberg, Stephan Wilson och Kajsa Bergqvist i uppdrag att åka till Markaryd för att hjälpa kommunen att samla in 1,1 miljoner kronor till insamlingen Världens barn. Igår kom resulatet – de lyckades med råge. Foto: SVT

Målet nått med råge i Markaryd

Uppdaterad
Publicerad

Målet för Markaryd var att få in 1,1 miljoner kronor. När insamlingen avslutades i en direktsänd gala under fredagskvällen, visade det sig att de boende i Markaryd samlat in 1 248 000 kronor.

För en vecka sedan fick Pernilla Wiberg, Stephan Wilson och Kajsa Bergqvist i uppdrag att åka till Markaryd för att hjälpa kommunen att bli bäst på att samla in pengar till insamlingen Världens barn.

Förra årets insamling till Världens barn gav Markaryds kommun en bottenplacering och under veckan som gått har de boende i Markaryd mött mängder av aktiviteter och arrangemang, alla i syfte att samla in pengar till Världens barn.

Och när resultatet presenterades vid den direktsända galan visade det sig att Markaryd uppfyllde målet med råge, resultatet överträffade målet som var satt med över 100 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.