Polismördarna Andreas Axelsson och Tony Olsson. Foto: TT

Ytterligare en Malexandermördare vill ha tidsbestämt straff

Uppdaterad
Publicerad

En av de dömda för polismorden i Malexander, Andreas Axelsson, begär att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Nyligen fick en av de andra polismördarna, Tony Olsson, sitt livstidsstraff omvandlat till 35 år.

Andreas Axelsson, som är uppvuxen i Kalmar län, dömdes år 2000 till livstids fängelse för morden på två poliser som skjöts ihjäl på en landsväg i Malexander i Boxholms kommun.

Nu vill han alltså få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff. Något som han även försökte för två år sedan, men då fick avslag på.

I slutet av förra året fick en av de andra dömda polismördarna, Tony Olsson, sitt fängelsestraff tidsbestämt till 35 år. Även den tredje mördaren, Jackie Arklöv, har vid flera tillfällen ansökt om ett tidsbestämt straff, men fått hittills avslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismorden i Malexander

Mer i ämnet