Foto: Fredrik Persson/TT

Ytterligare två män gripna för spektakulära fågelstölden

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man från Gusum begärdes i måndags häktad misstänkt för att ha stulit 50 kanariefåglar från en bostad i Virserum i förra veckan. Nu har ytterligare två personer anhållits misstänkta för brottet.

Torsdagen den 1 februari upptäcktes en ovanlig stöld i en bostad i Virserum. När villaägarna kom hem saknades 50 kanariefåglar till ett sammanlagt värde av 70 000 kronor. Polisen inledde en utredning och kunde snart gripa en 21-årig man som sedan häktades.

– Utredningsarbetet ledde upp till Östergötland där han greps och anhölls i helgen. Vi har gjort fynd av ett mindre antal fåglar men de övriga har vi för närvarande inga uppgifter om var de tagit vägen, berättade polisens presstalesperson Robert Loeffel polisen på tisdagen.

Nu har ytterligare två personer anhållits. En man 35-årsåldern greps i Eksjötrakten misstänkt för anstiftan till grov stöld och en 17-årig man från Östergötland greps i Kalmar län misstänkt för grov stöld.

– Det är olika åtgärder och fynd vi gjort som lett oss fram till de här personerna. Klassiskt utredningsarbete helt enkelt, säger Robert Loeffel.

Funnit fler fåglar

I samband med gripandet i helgen återfanns ett fåtal av fåglarna, och nu har polisen hittat ännu fler kanariefåglar.

– Det rör sig om en större mängd fåglar. Nu behöver vi utreda om det är målsägandens fåglar och vilka fåglar som tillhör vem, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.