Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Man åtalas för att ha slagit parkeringsvakt när p-bot delades ut

Publicerad

När parkeringsvakten upptäckte en bil som stod parkerad med motorn igång utan att någon förare syntes till skrevs en parkeringsbot. Men när föraren kom till platsen blev han enligt åtalet förbannad och slog till vakten som vägrade riva boten.

Nu åtalas föraren, en man i 25-årsåldern, för förgripelse mot tjänsteman. Samtidigt vill parkeringsvakten ha 10 000 kronor i skadestånd för kränkning.

Bilen var igång

Händelsen inträffade i slutet av februari i år i en korsning i Växjö. Bilföraren skulle enligt egen utsaga in ett kort ärende i en butik och lämnade därför bilen.

Växjö

Enligt parkeringsvakten och ett vittne stod bilen med varningsblinkers och motorn igång när de upptäckte den. Någon förare syntes inte till och parkeringsvakten ringde därför upp föraren.

Blev arg över p-boten

När föraren kom tillbaka till bilen fick han en parkeringsbot på 800 kronor och informerades om att inte lämna bilen med nycklarna i och med motorn igång. Föraren ville då att parkeringsboten skulle rivas men parkeringsvakten sa nej.

Enligt åtalet blev föraren då arg och slog till parkeringsvakten med öppen hand i bröstet, samtidigt som han skrek glåpord till vakten. Parkeingsvakten tryckte på överfallslarmet och sa till föraren att han skulle polisanmäla händelsen.

Föraren säger i förhör att parkeringsvakten kallat honom för en idiot och han förnekar att han skulle ha slagit vakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet