Blod- och fotspår efter den misstänkta misshandeln. Foto: Polisens förundersökning

Man åtalas för knivattack vid högstadieskola

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas för grov misshandel efter en knivattack utanför en högstadieskola i Västervik i januari.

Det var i januari som mannen ska ha attackerat en jämnårig man med kniv, på skolgården vid Ellen Keyskolan i Västervik. Enligt åtalet ska han visat särskild hänsynslöshet genom att hugga och skära mot huvudet och överkroppen.

Enligt åtalet var det fara för mannens liv. Den målsägande uppger i förhör att ett knivhugg mot halsen missade, tack vare att han hade en jacka med krage.

Kamp om kniven

Vittnen har sett en kamp om kniven, och att den åtalade mannen sprang efter offret för att attackera honom. När den flyende mannen hoppade in i en bil högg den misstänkte sönder däcken.

Händelsen rubricerades först som mordförsök, men har ändrats till grov misshandel. Den attackerade mannen klarade sig undan med skärsår på händer, armar och i ansiktet.

Händelsen skedde på helgen och har ingen koppling till skolverksamheten, enligt rektorn på skolan. Den åtalade mannen medger skadegörelse på bilen, men förnekar anklagelsen om misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.