Polis på plats för en teknisk undersökning där kvinnan hittades skjuten Foto: SVT

Man åtalas för Västerviksmord

Uppdaterad
Publicerad

I oktober sköts en kvinna ihjäl i sin lägenhet i Västervik. Den man som suttit häktad sedan händelsen åtalas nu för mord.

Det var i oktober som polis, efter larm om skottlossning, hittade en 24-årig kvinna allvarligt skadad i sin lägenhet i Västervik. Hon avled senare på sjukhus till följd av sina skador.

I samband med händelsen greps den man som sedan dess suttit frihetsberövad. Nu åtalas han för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Mannen och kvinnan kände varandra, och mannen har tidigare erkänt sig skyldig till vållande till annans död samt vapenbrott. Han hävdar att det var ett vådaskott som oavsiktligt dödade kvinnnan.

I samband med gripandet beslagtogs även ett skjutvapen, ammunition och cannabis för vilket han även åtalas för grovt vapenbrott samt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.