Bilder ur polisens förundersökningsprotokoll. Foto: SVT/polisen.

Män högg varandra med kniv och yxa – nu åtalas båda

Uppdaterad
Publicerad

Det var i mitten av juli som två män fick åka till sjukhus efter att ha attackerat varandra med en yxa respektive en kniv. Nu åtals båda – en för mordförsök och den andre för grov misshandel.

Polis och ambulans kallades till adressen i Alvesta tidigt på lördagsmorgonen den 18 juli. Där påträffades de två männen, 17 och 26 år gamla, båda med skador från tillhyggen.

Nu åtalas den äldre mannen för försök till mord. Han ska ha huggit 17-åringen med yxa som träffat bålen, med smärta, hudrispor och sårskador som följd. Eftersom huggen gjorts med kraft mot vitala delar av kroppen var det bara en tillfällighet att det inte uppstod livshotande skador, enligt åtalet.

17-åringen i sin tur åtals för grov misshandel, eftersom han flera gånger stuckit 26-åringen med kniv i armarna, ryggen och och låret. Även här blev smärta och sårskador följden.

Enligt vittnen ska bråket ha föregåtts av en fest och att den yngre mannen slog sönder fönsterrutan på den andres bil, varefter 26-åringen gick till angrepp med yxan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.