Ingen skadades i den stora branden den 21 januari, men ett 20-tal personer fick evakueras ur sina lägenheter mitt i natten. Foto: Carl Carlert/Arkiv

Man begärs häktad misstänkt för storbranden i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig man från Växjö begärdes under måndagen häktad misstänkt för den grova mordbranden i lägenhetshotell på Annavägen i januari. Bara dagar innan branden anträffades han på samma adress amfetaminpåverkad och med kniv.

31-åringen anhölls i fredags och begärs nu alltså häktad på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Mannen är känd av polisen. Så sent som i fredags dömdes mannen till dagsböter för två fall av ringa narkotikabrott och för att ha burit kniv på just Annavägen i Växjö. Händelsen som han dömdes för ägde rum två dagar innan den stora branden.

Växjö

Tre personer misstänkta

Sedan innan har två personer frihetsberövats misstänkta för inblandning i branden: En kvinna i 25-årsåldern som misstänks för medhjälp till grov mordbrand, och en man i 50-årsåldern som misstänks för grov mordbrand. Båda två släpptes dock i slutet på förra veckan, eftersom åklagare inte funnit tillräckliga skäl för häktning. Mannen i 50-årsåldern anhölls som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Brottsmisstankarna mot dem två kvarstår, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i region syd.

Polisen är förtegen kring vad de tre personerna har för koppling till varandra.

– De har på ett eller annat sätt anknytning till brandplatsen, säger Robert Loeffel.

Häktningsförhandling kommer att ske under tisdagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet