Foto: TT/Arkiv

Man begärs häktad för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern från Västerviks kommun begärs häktad misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Åklagaren är mycket förtagen om utredningen.

Enligt den häktningsframställan som lämnats in ska våldtäkten ha ägt rum på en adress i Västerviks kommun mellan åren 2009 och 2016. Även det sexuella ofredandet ska ha skett på samma adress, mellan åren 2013 och 2016.

Mannen anhölls i fredags efter att han hämtats in till ett förhör.

Men åklagaren Linda Caneus är mycket förtegen om omständigheterna i fallet. Hon vill inte svara på om det handlar om ett eller flera brottsoffer, eller om mannen misstänkts för upprepade brott under den långa tidsperioden som anges.

– Jag kan inte berätta mycket. Det är väldigt hög förundersökningssekretess i det här, och utredningen är fortfarande i sin linda, säger hon till SVT.

Mannen är enligt åklagaren på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre misstankesgraden.

Häktningsförhandlingen kommer att ske vid klockan 14 på måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.