Mannen misshandlade kvinnan efter bråk om en bag-in-box. (genrebild)

Man döms till fängelse efter bråk om vinbox – slutade med järnrörsslag

Publicerad

En 56-årig man från Kalmar döms till två års fängelse för bland annat en brutal misshandel av en 33-årig kvinna. Allt började med ett bråk om en box med vin.

Mannen blev uppbjuden för lite kvällshäng till den 33-åriga kvinnan och hennes pojkvän. Där började bråket med den 33-åriga kvinnan som slutade med misshandel. Enligt mannen handlade det bara om ett bråk om vin, men enligt kvinnan är mannen förälskad i henne och avundsjuk på henne och hennes pojkvän.

Kallades ”hora” och ”apa”

Hon säger att hon och pojkvännen satt och höll hand när bråket om vinboxen började. Hon blev omkullkastad, knuffad och slagen överallt på kroppen.

Pojkvännen försökte avbryta bråket men mannen fortsatte och kallade kvinnan för ”hora” och ”jävla apa”. Till slut lämnade mannen parets bostad. I domen framgår det att kvinnan haft 36 underhudsblödningar efter slag, grepp och sparkar.

Kom tillbaka för hämnd – med ett järnrör

Ett vittne säger att den 56-årige mannen skrek ”jävla hora” på ett pizzeria dagen efter. Samma dag bestämde sig mannen för att gå tillbaka till parets lägenhet med ett järnrör. Kvinnans pojkvän fick ett slag med röret direkt när han öppnade dörren.

Den 56-åringe mannen döms till två års fängelse för grov misshandel, misshandel, olaga hot och hemfridsbrott.

Även pojkvännen döms

En vecka efter järnrörsmisshandeln bråkade kvinnan med sin pojkvän öppet på en restaurang i Kalmar. Pojkvännen slog kvinnan med öppen hand men båda två förnekar att misshandeln inträffat. Med hjälp av två vittnen på restaurangen döms pojkvännen till dagsböter, mot sitt nekande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.