En man hittades med skärskador i Växjö. Polisen misstänker mordförsök. Foto: Carl Carlert

Man anhållen för mordförsök i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans larmades till Hjalmar Petris väg i Växjö på torsdagseftermiddagen efter att en man i 25-årsåldern anträffats utomhus med skärskador.

Det var vid 14-tiden som larmet kom och mannen kunde omgående föras med ambulans till sjukhus. Mannen var allvarligt skadad men tillståndet stabilt. Sjukhuset har valt att behålla mannen för observation och han har kunnat höras av polis.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av under tiden som förundersökning pågick. Polisen hade flera patruller på plats vid händelsen och sökte med hund för att hitta det tillhygge som ska ha använts.

Efter att ha hört vittnen kunde polisen snabbt gripa en misstänkt gärningsman i 25-årsåldern. Han anhölls senare under kvällen av åklagare på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.