En dörr till butiken förstördes helt. Foto: Oskar Sandström/SVT

Man från Västervik gripen – backade in i icabutik

Uppdaterad
Publicerad

En personbil backade natten mot söndagen in i entrén till en Icabutik på Järnvägsgatan i central Sölvesborg.

Flera män sprang in i lokalen och sågs sedan köra därifrån. 

– Det är ett ögonvittne som ser hur de backar in i lokalen och hon ser åt vilket håll som bilen kör därifrån, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral, region Syd. 

Två män gripna 

Larmet kom in till polisen vid 4.07 på söndagsmorgonen och tjugo minuter senare stoppade polisen en bil med två män. Båda männen, en man från Västervik som är en 50-årsåldern och en man i 30-årsåldern från Skåne, grips misstänkta för stöld. Bilen har beslagtagits. 

Tejpat om registreringsskylten 

Registreringsskylten fram på bilen hade också manipulerats. 

– Med hjälp av tejp har man ändrat bokstäver på registreringsskylten, så det rör sig om märkesförfalskning, säger Kim Hild. 

Ville tömma bankomat

Enligt en anställd i butiken som SVT Nyheter Blekinge pratat med blev inga varor stulna. Tjuvarna ville komma åt pengar i bankomaten innanför dörrarna, men den är tom nattetid.

Butikens dörrar totalförstördes när bilen körde in, så de går inte att stänga. Väktare kommer därför bli tvungna att bevaka butiken under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.