Man hittad blodig utanför stadsbiblioteket

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man hittades blodig utanför stadsbiblioteket i Växjö strax efter midnatt natten till lördagen. Flera vittnen ska enligt polisen ha funnits på platsen.

– När vår polispatrull når platsen har ambulanspersonalen tagit hand om mannen för transport till centrallasarettet i Växjö. Han blödde kraftigt från huvudet och har blivit utsatt för kraftigt våld, säger Henrik Johansson som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Flera personer ska enligt polisen har funnits på platsen när räddningsinsatsen pågick.

– Vi kommer under lördagen att fortsätta vårt utredningsarbete om det finns några vittnesuppgifter till vad som har hänt mannen. Han har ännu inte gått att höra. Vi vet ännu inte om han har utsatts för våld eller om han själv fallit till marken, säger Henrik Johansson.

Enligt förhör med mannen under lördagen har han uppgett sig ha blivit misshandlad. Men det finns ännu ingen gripen eller misstänkt person. Polisen har inledningsvis rubricerat händelsen som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.