Man hittad död i lägenhet i Kalmar – oklara omständigheter

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern hittades under onsdagsförmiddagen död i sin lägenhet i Kalmar. Mannen anmäldes försvunnen under morgonen och oklara omständigheter kring dödsfallet har gjort att polisen nu inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Med hänsyn till anhöriga kan jag inte berätta om vilka omständigheter det handlar om. Men det var inga tecken på något brott inne i lägenheten. Det har inte varit någon som brutit sig in eller så, säger Robert Loeffel, presstalesperson Polisen region syd.

Det var efter en så kallad lägenhetsundersökning i mannens hem i norra delen av Kalmar som han hittades avliden.

Kalmar

Robert Loeffel betonar att det är rutin för polisen att inleda förundersökning om mord så fort det finns oklarheter kring dödsfall, för att kunna utesluta brott.

Ska utreda dödsorsak

Kroppen kommer nu att skickas till obduktion där en rättsmedicinsk undersökning ska göras och en preliminär dödsorsak ska fastställas.

– Det avgör om den här utredningen läggs ner eller inte, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet