Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 40-årsåldern gripen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot tisdagen grep polisen en man i 40-årsåldern misstänkt för mordbrand efter att en villa i Ankarsrum i Västerviks kommun börjat brinna. Mannen kommer att förhöras under dagen.

Strax efter midnatt kom larmet in till SOS. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad och räddningstjänsten beslutade att låta villan brinna ner. 

– Vi försökte göra vad vi kunde för att släcka banden. Först invändigt och sedan fortsatte vi släckningsarbetet från utsidan, men det slutade med att villan inte gick att rädda. Den har nu brunnit ner till grunden, säger Sara Stenbeck, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten i Västervik. 

Räddningstjänstens styrka från Ankarsrum fanns under tisdagsmorgonen kvar på platsen för eftersläckningsarbete. 

Misstänkt mordbrand 

En man i 40-årsåldern, som enligt polisen uppträdde konstigt på platsen, har gripits och är misstänkt för att ha anlagt branden. Ärendet rubriceras som mordbrand. 

– Omständigheterna på platsen gör att vi griper den misstänkta mannen. Då det inte finns någon naturlig brandorsak, så måste vi utreda vad som har hänt, säger Anette Norrsén, jourhavande förundersökningsledare. 

Det har inträffat flera bränder i Ankarsrum under den senaste tiden och flera av dem har varit anlagda. 

Jobbar ni efter att det finns något samband med de andra bränderna? 

– Vi gör inga sådana kopplingar nu. Mannen kommer att förhöras under dagen, säger Anette Norrsén. 

Ingen person har kommit till skada vid branden. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.