Mannen, som är i 40-årsåldern, greps efter en villabrand i Ankarsrum tidigare i veckan. Foto: Mikael Fritzon/TT

Man i 40-årsåldern häktad för Ankarsrumsbränder

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades en man i 40-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordbrand och ett fall av falskt larm. Mannen greps tidigare i veckan i samband med en villabrand och han har suttit frihetsberövad sedan dess.

Villan i Ankarsrum brann ner till grunden och händelsen rubriceras som mordbrand. Tidigare samma dag misstänks mannen även felaktigt ha larmat räddningstjänsten om att det brann på en annan plats i Ankarsrum. När räddningstjänsten kom till platsen upptäcktes det att larmet var falskt och mannen ville då inte kännas vid larmet.

Misstänkt för junibrand

Mannen misstänks också ligga bakom en tidigare garagebrand på orten. Det var i mitten av juni som ett garage eldhärjades, även den händelsen rubriceras som mordbrand.

Västervik

Mannen nekar till anklagelserna om att ha anlagt bränderna men han har erkänt sig skyldig till falskt larm, enligt åklagare Patrik Sonevang.

Många bränder på orten

Den senaste tiden har det vid flera tillfällen brunnit i Ankarsrum, senast så sent som natten till fredag då någon tänt eld på fasaden till ortens högstadieskola. Trots det misstänks mannen inte ligga bakom fler bränder på orten.

– Polisen tittar naturligtvis på alla bränder för att se om det finns kopplingar och utesluter ingenting, men just nu är mannen inte misstänkt för fler bränder, säger Patrik Sonevang och fortsätter:

– Jag konstaterar att det har brunnit även efter att den här personen suttit frihetsberövad. Det behöver inte bara vara en person som anlägger eld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet