Kastade sten mot folk på tågstation – döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

I januari drack en kvinna i 30-årsåldern och hennes pappa kaffe vid järnvägsstationen i Älmhult när de blev attackerade av en ung man. Han slog dem med en snökäpp och kastade sten mot dem. Mannen döms nu för misshandel, sexuellt ofredande samt försök till misshandel.

Mannen gick fram till kvinnan och hennes pappa för att fråga pappan om en cigarett. I samband med detta frågade han kvinnan om hon var oskuld och uttryckte att han ville ha sex med henne.

Fick kaffe på sig

Kvinnan kände sig förnedrad och hällde då sitt kaffe över mannen varpå han hämtade en orange snökäpp, som han slog henne samt pappan med.

Efter slagen med snökäppen gick han ned mot tågrälsen men kom sedan tillbaka och kastade stenar mot dem. Två stycken träffade kvinnan, en i ryggen och en på armbågen.

Fortfarande ont efter stenkastningen

Hon uppger att hon än i dag, fyra månader efter händelsen, kan få känningar i armbågen.

När mannen kastat de stenar han hade i sin famn försvann han från platsen.

Gärningsmannen är sedan tidigare dömd till ungdomsvård som ska avse även den nya brottsligheten. Mannen är i dag 18 år gammal, men var 17 när brottet begicks.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer