Man kidnappade ex-flickväns nya pojkvän i Högsby – hotade honom till döden om han inte gjorde slut

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män åtalas vid Kalmar tingsrätt för bland annat olaga frihetsberövande, grovt olaga hot och misshandel. Målet var att han skulle göra slut med sin flickvän.

Det var i början på augusti i år som händelsen utspelade sig i Högsby kommun. De tre åtalade männen som är mellan 17 och 19 år gamla lurade in den unga mannen i en bil och tog ifrån honom hans mobiltelefon. Sedan körde de iväg till ett skogsparti i Högsby kommun.

Hotade att döda om han inte gjorde slut

Enligt åtalet var de misstänkta männen maskerade under bilfärden, och framme vid skogspartiet utsattes den unga mannen för flera slag mot huvudet och i magen av den äldste av de åtalade, som också är offrets ex-pojkvän. I åtalet står det även att han riktade ett skarpladdat vapen mot målsägandes huvud och hotade att döda honom ifall han inte gjorde slut med sin flickvän på sms.

Hotat ex-flickvännens familj

19-åringen åtalas på alla punkter men även för misshandel. Han åtalas också för hemfridsbrott och olaga hot efter att ha hotat sin exflickvän och hennes familj i deras bostad i maj i år. De två 17-åriga männen åtalas för olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång och grovt vapenbrott.

De tre unga männen är sedan tidigare ostraffade.  Alla tre erkänner delar av händelsen vid den första åtalspunkten. 19-åringen nekar till brott när det gäller hoten mot hans exflickvän och hennes familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.