Den misstänkte 26-åringen kunde gripas av polis i Alvesta samma kväll som brottet ska ha inträffat. Foto: Carl Carlert

Man knivhöggs när bråk i Alvesta urartade – åtal för mordförsök

Publicerad

Ett våldsamt bråk i Alvesta i somras slutade med att en man i 50-årsåldern fördes akut till sjukhus med allvarlig blodförlust efter att ha blivit knivhuggen av en annan man. Den misstänkte 26- åringen hemmahörande i kommunen åtalas därför för försök till mord.

Det var på kvällen den 3 juni i år som polis larmades till en adress i Alvesta efter att flera vittnen hört av sig om bråk i en lägenhet och en blödande man på trottoaren nedanför bostadshuset.

Nära att förblöda

När polis och ambulans anlände till platsen fann de en svårt skadad man som fördes akut till sjukhus. På sjukhuset konstaterades att mannen hade allvarliga stickskador och han opererades akut.

I ett läkarutlåtande konstateras att mannen sannolikt avlidit av förblödning om han inte snabbt fått vård. Mannen hade stickskador i bröstet och i vänster arm. Ett av huggen hade gått rakt igenom armen.

Hävdar självförsvar

Den misstänkte 26-åringen kunde gripas samma kväll. Han åtalas nu för försök till mord. Åklagaren har också ett andrahandsyrkande för synnerligen grov misshandel.

26-åringen hävdar dock självförsvar och förklarar att han försvarat sig med kniven när 50-åringen först slagit honom i huvudet med ett verktyg. 50-åringen bekräftar i förhör att han hållit i ett verktyg som han slagit mot 26-åringen eftersom han inte fick tillbaka sin telefon.

26-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott som ska ha skett vid ett tidigare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.