• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Man och kvinna misstänks för rån och mordförsök – en person släppt

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre personer som suttit anhållna i Kalmar misstänkta för rån och mordförsök har nu släppts. En man och en kvinna är fortfarande anhållna.

– Två personer är fortsatt anhållna – en man och en kvinna. Det är det vi kan gå ut med i nuläget. I övrigt ger vi inga kommentarer med hänsyn till den pågående förundersökningen, säger kriminalkommissarie Håkan Wessung, chef vid avdelningen för grova brott i Kalmar.

Polisen har under utredningen varit ovanligt förtegna och de enda detaljer som hittills framkommit är att de misstänkta brotten ska ha skett under en fest i en bostad i centrala Kalmar under tisdagskvällen.

De två målsägande känner varandra sedan tidigare och åklagaren hade inte under torsdagen tagit ett beslut om häktning.

Varför är ni så förtegna om den här händelsen?

– Det beror på att vi har en hel del utredningsarbete som ska vidtas. För att säkerställa att det blir så bra som möjligt är vi snåla med detaljerna. Det är inte för att jävlas, som du förstår, säger Håkan Wessung.

Polisen vill varken uppge ålder eller övriga detaljer rörande de misstänkta och vill heller inte säga vad det är som har gjort att den tredje misstänkte nu släpps.

– Inga kommentarer där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.