Foto: Johan Nilsson/TT

Man skottskadad under rån i Oskarshamn – tre anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus med skott- och knivskador efter ett rån i Oskarshamn på lördagskvällen. Polisen har frihetsberövat fem personer under natten och tre av dem sitter nu anhållna.

Klockan 08.40 på söndagsmorgonen meddelade polisen att tre av de fem misstänkta gärningspersonerna har anhållits misstänkta för försök till mord samt försök till grovt rån. De två andra har släpps på fri fot efter förhör.

Skott och knivskadad

De tre misstänkta gärningspersonerna ska ha varit beväpnade med en kniv och skjutvapen när de angrep offret.

– Han stod vid sin bil på en parkering när tre gärningsmän kommer fram och kräver hans mobiltelefon och bilnycklar, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd till TT.

Läget stabilt

Mannen, som är i 25-årsåldern, ska ha fått både kniv- och skottskador och är förd till sjukhus, enligt TT. På söndagsmorgonen var hans läge stabilt, enligt Simon Leijnse, pressjour på Region Kalmar län.

– Läget är stabilt och han har flyttas till vårdavdelningen på sjukhuset, säger han till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.