Maria Regnander och hennes mamma Ulla. Foto: SVT

”Man skulle låta de gamla bo kvar där de har sin trygghet”

Uppdaterad
Publicerad

Maria Regnander är kritisk till att många av de boende på Evelid nu tvingas flytta efter att kommunen bestämt att det ska göras om till korttidsboende. Hennes mamma Ulla får bo kvar, men Maria menar att hon blivit orolig av flyttkarusellen

Maria Regnanders mamma Ulla fyller snart 90 år och bor på äldreboendet Evelid i Växjö. Nu har vård och omsorgsnämnden beslutat att man vill spara pengar genom att flytta många av de som bor på Evelid till andra boenden i kommunen.

Ulla Regnander får bo kvar på Evelid, men hennes dotter menar att förändringen har gjort både hennes mamma och flera andra oroliga.

Växjö

– Jag har redan torkat tårar på anhöriga och andra boende här idag. Personalen är orolig och de boende är oroliga, säger Maria Regnander.

Istället önskar hon att kommunen hade låtit alla äldre bo kvar och över tid fasa ut Evelid som boende  för att sedan avdelning för avdelning göra om det till korttidsboende, vilket är tanken att det ska bli nu när de äldre får flytta.

– Men man skulle låta dem bo kvar där de har sin trygghet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet