Färjestadens klubbordförande Lukas Nilsson med barn som tränar fotboll. Foto: Privat

Manchester Uniteds fotbollsskola kommer till Färjestaden

Uppdaterad
Publicerad

Färjestadens GoIF i ett twitter inlägg: ”Vi är vinnare”.

– Vi är helt tagna och det är otroligt roligt för för förening och våra ungdomar, säger Lukas Nilsson, klubborförande.

Konkurrensen om Manchester Uniteds fotbollsskola är stenhård. Förra året valde klubben att ha sin sommarskola i Qatar.  I år har klubbar från hela Sverige sökt och det blev Färjstaden som drog det längsta strået.

Fantastiska möjligheter

Färjestadens GoIFs omkring 300 ungdomar i ålderspannet 8-17 år kan nu se fram emot att bli tränade av några av världens bästa fotbollstränare.

– Nu går vi in i en intensiv planeringsfas så att alla våra ungdomar får ta del av denna fantastiska möjlighet, säger Lukas Nilsson.

Fotbollsskolan pågår mellan den 11:e och den 15:e juni, precis under sista skolveckan.

– Det blir skola på dagen och fotboll på eftermiddagen för våra ungdomar, säger Lukas Nilsson.

Suga åt sig kunskap

Färjestadens GoIF har länge satsat på både tjejer och killar. De driver olika integrationsprojekt och jobbar metodiskt med säkerhetstänk och ledarfrågor. Det har nog spelat roll när de har valt förening tror Lukas Nilsson.

– Våra tränare kommer att få se hur Manchester United driver sina träningar och de kommer nog att suga åt sig denna kunskap som svampar, säger en glad Lukas Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.