Foto: TT.

Många brister på kritiserade vårdboendet i Tingsryds kommun

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett inspektionsbesök den 17 september kunde Arbetsmiljöverket konstatera många brister på vårdboendet i Tingsryds kommun.

I augusti kunde SVT Nyheter Småland avslöja missförhållanden på ett vård- och omsorgsboende i Tingsryds kommun. Arbetsmiljöverket pekar nu på flera brister i verksamheten efter ett inspektionsbesök på boendet. 

Flera brister

Boendet saknar en tydlig fördelning av uppgifter i arbetsmiljöarbetet och har bristande rutiner för att fånga upp och utreda olyckor och tillbud i verksamheten. Dokumenterad rutin för uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete saknas.

Kritiserat vårdboende i Tingsryd

Boendet har inte heller undersökt och riskbedömt tillräckligt arbetsförhållandena i verksamheten. Rutiner för att hantera kränkande behandling måste också uppdateras, enligt Arbetsmiljöverket.

Vite eller förbud

Boendet måste nu vidta åtgärder för att förebygga ohälsa och olyckor samt ta fram handlingsplaner och uppdatera sina rutiner.

Om de påtalade bristerna och riskerna inte åtgärdas kan Arbetsmiljöverket komma att besluta om vite eller förbud.

Återbesök är planerat till den 8 januari 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiserat vårdboende i Tingsryd

Mer i ämnet