Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klockan klämtar för de som beställt pass men inte hämtat ut det. – Det finns pass som legat här alldeles för länge och riskerar nu att makuleras, säger Rickard Bowin, polisen i Växjö. Foto: SVT

2 000 pass på hög i Växjö – kan förstöras

Publicerad

Efter passkaoset i våras är nu problemet ett annat. Omkring två tusen färdiga pass väntar hos polisen i Växjö och samlar damm. – Det finns pass som legat här alldeles för länge och riskerar nu att makuleras, säger Rickard Bowin, polisen i Växjö.

– Många av de passen kommer från i våras då trycket på passenheten var som störst, säger Rickard Bowin, polisen i Växjö.

Omkring två tusen pass väntar på att bli uthämtade hos polisen i Växjö, vilket är ungefär tio gånger fler än normalt. Något som Smålandsposten var först med att berätta.

Polisen: Hämta pass på förmiddagarna

– Det kanske är så att många inte tycker det är så bråttom längre med att skaffa pass nu när semesterperioden är snart över, säger Rickard Bowin.

Polisen uppmanar hämta ut passen på förmiddagarna eller på helgerna då besöksantalet i polishuset är lägre.

Hör Rickard Bowin vid polisen berätta mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.