Victoriadagen som brukar firas på Öland har i år fått ändra om så att det inte blir över 50 personer som deltar. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Här är evenemangen som ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Listan på inställda, framflyttade eller ombokade evenemang kan denna coronasommar göras hur lång som helst.

Bara i Kalmar och Kronobergs län dyker det dagligen upp nya evenemang och musikarrangemang som på ett eller annat sätt påverkas av coronapandemin och beslutet om att allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar inte får ha fler än 50 deltagare.

Visfestivalen i Västervik som firar sitt 55-års jubileum i sommar är ett sådant arrangemang som påverkas av de reglerna  Istället för tre dagar med publik blir det  en tvådagarsfestival som kommer att sändas på webben.  I publiken, som begränsas till under 50 personer, bjuds personal från vård- och omsorg i Västerviks kommun.

Victoriadagen som firas i Borgholm ett annat- det kommer genomföras utan publik. Den internationella sandskulpturfestivalen i Kalmar kommer att ställas in. 

Stora konserter ställs in

Stora inplanerade konserter på Borgholms slottsruin ställs också in i år. Och många, många fler arrangemang kommer att påverkas. Det är dock fortfarande oklart hur det blir med Karl-Oskardagarna i Växjö.

I klippet ovan kan du se fler exempel på evenemang som ställts in eller flyttas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.