Foto: SVT & TT

Mångmiljonbelopp ska rusta upp ishallen i Vimmerby

Uppdaterad
Publicerad

Ishallen i Vimmerby kommer att rustas upp för runt 12 miljoner kronor, det har fullmäktige beslutat.

– Hockeyn är en sammanhållning för hela kommunen, säger kommunfullmäktiges ordförande Lennart Nygren (S).

– Det är en gammal uterink från 60-talet som vi satt ett skal på, den behöver moderniseras, säger Lennart Nygren (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Vimmerby hockey spelar i dagsläget med dispens i division 1. Men för att de ska få fortsätta spela i den divisionen krävs att arenan uppfyller det krav som Hockeyförbundet har. Därför väljer nu kommunen att satsa mångmiljonbelopp på ishallen. Men att satsningen endast gynnar A-laget håller inte Lennart Nygren med om.

– Allmänheten använder hallen och många yngre som tränar hockey kommer också få nytta av upprustningen. A-laget är nog de som utnyttjar den minst, säger Lennar Nygren (S).

Hockeyn viktig för Vimmerby

Beslutet om att rusta upp ishallen är ett beslut som var i princip enhälligt bland de politiska partierna i fullmäktige. Lennart Nygren framhåller hockeyns betydelse för Vimmerby.

– Hockeyn är en sammanhållning för hela kommunen. Det kommer folk från grannorterna som gör att varje match drar runt 1000 besökare, säger han.

Upprustningen väntas komma igång under nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.