Med vita flaggor längs det gamla järnvägsmagasinet i Emmaboda vill de väcka intresse för att byggnaden ska bevaras. Foto: Karin Ahlgren

Manifestation med vita flaggor – vill rädda järnvägsmagasin i Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

Ett nedläggningshotat järnvägsmagasin i Emmaboda gjorde att Emmabodabygdens framtidsförening bildades. Med hopp om att magasinet ska bli kvar och komma till ny användning.

170 vita flaggor på knotiga träpinnar vajar sedan torsdagsförmiddagen stillsamt längs magasinsbyggnaden i centrala Emmaboda. Flaggorna har kommit dit som en manifestation för den nybildade föreningens önskan om att magasinet inte ska rivas.

– Det är en flagga för varje person som skrivit under uppropet om att byggnaden ska bevaras, säger Anders Carrington som tillverkat de 170 flaggorna.

– Och den vita färgen beror ju på att det är fredens färg, säger han.

”Landets längsta luciatåg”

Susanne Johannesson från den nybildade Emmabodabygdens framtidsförening ser stora möjligheter med det gamla järnvägsmagasinet. Föreningen har satt ihop ett program där magasinet skulle kunna vara platsen för olika kulturella aktiviteter som kurslokal, konsertlokal, plats för föreläsningar och sammankomster.

– Och så planerar vi för att arrangera landets längsta luciatåg här, säger hon.

Föreningen har nyligen uppvaktat Emmaboda kommun med sina tankar och önskemål kring järnvägsmagasinet.

Under två veckor kommer manifestationen med de vita flaggorna att finnas kvar på byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.