Hör vad Markarydsborna tycker om dagens misstroendeomröstning mot Stefan Löfven. Foto: Anne Torvinen och Ricardo Garcia/SVT

Röster från Markaryd om Löfvens fall: Taskig tajming

Uppdaterad
Publicerad

Taskig tajming – så tycker Markarydsborna, som SVT pratat med, om misstroendeförklaringen mot Stefan Löfven och regeringens fall.

Klockan tio på måndagsförmiddagen röstade riksdagen om misstroendeförklaringen mot statsminister Stefan Löfven. En knapp timma senare kom beskedet att Stefan Löfven och hans regering hade fällts.

SVT Nyheter Småland gick ut på stan i Markaryd för att höra vad invånarna där tycker om misstroendeförklaringen, och Stefan Löfvens fall.

Taskig tajming

Majoriteten av de Markarydsbor som SVT pratade med tycker att tajmingen på det hela är dålig då det är val nästa år samt att Sverige befinner sig i en pandemi.

– Med tanke på att man har pandemin så behöver vi nog ta tag i det istället för att lägga energi på en ny statsminister, säger Linda Bernhardsson.

Rickard Andersson tycker att det är bra att Stefan Löfven fälldes, men han håller samtidigt med om att tiden kanske inte är den rätta.

– Det kanske är lite fel, med tanke på att det är ett år kvar till det andra valet.

Hör mer om vad Markarydsborna tycker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.