Markus Rosenlund ny klubbchef i Kalmar FF. Foto: Kalmar FF

Markus Rosenlund ny klubbchef för Kalmar FF

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF har gjort klart med en ny klubbchef. Nästa vecka tar Markus Rosenlund över tjänsten som klubbchef för Kalmar FF.

– Det är jättefantastiskt att börja jobba med ett av Kalmars största varumärken. Jag är medveten att klubben betyder mycket för regionen, kommunen, staden, supportrarna, medlemmarna och sponsorerna. Jag hoppas bidra med min erfarenhet ekonomistyrning, samt ledarskap och organisationsutveckling, säger Markus Rosenlund.

Den nya klubbchefen kommer närmast från sin roll som regiondirektör för Euroflorist där han var ansvarig för deras verksamhet i länder som Tyskland, Frankrike, Österrike, Polen och Belgien.

Ligger näst sist i Allsvenskan

Markus Rosenlud kommer att ta över tjänsten som klubbchef nästa vecka och försäkrar att han tillsammans med de andra ansvariga ska jobba för klubbens bästa.

– Med den energi som finns i föreningen känner jag känner mig trygg och säker i det nya jobbet, och att vi tillsammans kan bidra med utvecklingen av klubben, säger han.

Lucas Nilsson som var tillförordnad klubbchef för Kalmar FF blir ny akademichef för klubben.

Kalmar FF ligger för tillfället näst sist i den Allsvenska tabellen på samma poäng som jumbon Falkenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.