• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde i Uddevalla med kraftig rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Efter drygt tio år på posten som klubbchef lämnar Martin Åkerberg IK Oskarshamn. Foto: SVT/Karin Ahlgren

Martin Åkerberg slutar som klubbchef i IK Oskarsham

Uppdaterad
Publicerad

Martin Åkerbergs historia i IK Oskarshamn är lång. Han tillträdde som klubbchef i januari 2012, men då hade han redan varit anställd i klubben i sex år. Under hans tid har klubben genomgått en stor utveckling.

– Jag är otroligt stolt över den resa som jag har fått göra tillsammans med mina medarbetare, våra supportrar och partners. Jag känner att jag lämnar något positivt efter mig och att det nu kan vara läge att det kommer in någon med ny energi som kan ta över stafettpinnen. Klubben har en spännande resa framför sig som jag kommer fortsätta att följa som supporter. Nu ser jag fram emot att kunna få mer tid tillsammans med familjen, säger Martin Åkerberg i ett pressmeddelande.

”Stor förlust för oss”

För styrelsen innebär det nu att de måste hitta en ny klubbchef.

– Med bakgrund av att Martin har varit så pass länge i klubben och de senaste 10 åren som klubbchef så innebär det en stor förlust för oss. Hans kompetens och energi ersätter man inte direkt, utan vi kommer få dela på många arbetsuppgifter på flera medarbetare. Det är en stor kostym att fylla, säger Johan Franzén, styrelseordförande i IK Oskarshamn till SVT Nyheter Småland.

Vad var dina tankar när Martin lämnade beskedet? 

– Det känns trist samtidigt känner jag att vi ska stötta Martin i sitt beslut till hundra procent. Vi har stora utmaningar som klubb framför oss, inte minst arenautvecklingsplanerna och den fortsatta etableringsplanen i SHL. Det kommer att kräva mycket energi och kraft. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer