”Han var ju mycket mindre än mig”, säger Mattias Roos som är 1,96 lång och väger över 100 kilo. Foto: TT/Privat

Mattias knockade skräckclown

Uppdaterad
Publicerad

”Av ren reflex vänder jag mig om och slår till honom. Utan att tänka till.” berättar Mattias Roos från Gamleby som blev överraskad av en skräckclown.

Mattias Roos, som varit med i tv-programmet Unga Bönder, hade haft besök på gården av sin mormor under dagen. När han skulle lämna av henne hemma hoppade en skräckclown fram.

– Av ren reflex vänder jag mig om och slår till honom. Utan att tänka till, det gick reflexmässigt. Det var väl av rädsla jag gjorde det, berättar Mattias för SVT Nyheter Småland

Clownskräcken

Mormorn hann inte förstå

Han gör bedömningen att personen som var utklädd till skräckclown var en kille i 15-årsåldern. Han hamnade i en häck, skrek till och sprang från platsen.

– Så det kändes inte så bra att ha slagit till honom, han var ju mycket mindre än mig, säger Mattias som är 1,96 lång och väger över 100 kilo.

Mattias mormor hann aldrig riktigt förstå vad som hände.

– Åh en clown! sa hon glatt, som att det inte var någonting med det. Hon har nog inte förstått den här skräckgrejen som varit på sista tiden, att de springer runt och skrämmer folk.

Idiotisk trend

Mattias blev extra upprörd eftersom det var hans mormor som blev utsatt.

– Det var ju skönt att hon tog det bra. Men samtidigt blir man ju förbannad. Om hon hade varit själv vet man ju inte vad som hade hänt riktigt.

Han tycker att trenden med skräckclowner är idiotisk.

– Jag förstår ju om man vill pranka eller skoja med sina vänner. Men att bara gå runt bland allmänheten och hålla på – jag ser inte vitsen med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Clownskräcken

Mer i ämnet