Mc-förare i frontalkrock med älg – fördes till sjukhus

Publicerad

Vid 21-tiden på onsdagskvällen frontalkrockade en motorcyklist med en älg mellan Järnforsen och Målilla i Hultsfreds kommun. Mannen är nu förd till sjukhus med oklara skador.

Olyckan inträffade på riksväg 47 mellan Järnforsen och Målilla. Kollisionen ska ha skett i hög hastighet och både mc-föraren och älgen skadades i krocken.

Mc-föraren var vid medvetande och kontaktbar när räddningstjänsten kom till platsen, men avfördes senare med ambulans till Västerviks sjukhus. Det är ännu oklart hur pass skadad mannen blev.

Älgen hittades skadad i diket ett 30-tal meter från olycksplatsen och en eftersöksjägare togs till platsen för att avliva den.

Vägen var under räddningsarbetet avstängd och det bildades köer på sträckan. Vid 22-tiden uppger räddningstjänsten att vägen åter är öppen för trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.