Två män omkom i olyckan på Ölandsbron under söndagen. Bilköerna blev långa.

Två döda i trafikolycka på Ölandsbron

Uppdaterad
Publicerad

En motorcykel och en bil krockade på Ölandsbron strax efter klockan 12.30 på söndagen. Två personer fördes till sjukhus och det blev totalstopp i trafiken. Under eftermiddagen meddelade polisen att de två hade omkommit i olyckan.

– Det är en allvarlig kollision, och jag vågar inte uttala mig om skadeläget, sade Tony Bergelind, räddningstjänstens larmoperatör, tidigare under dagen.

”Helt stopp i trafiken”

Fordonen kolliderade på körbanan i färdriktning mot Kalmar.

– Det är helt stopp i trafiken. Efter att fordonen bärgats kommer de släppa på trafiken. Det är väldigt långa köer åt båda hållen, sade Tony Bergelind.

Två män omkom

Vid 13.40 öppnades båda körfälten igen. Två personer hade då förts till sjukhuset med ambulans. Vid 18-tiden meddelade polisen att de två männen, som var i 80- respektive 65-årsåldern, hade omkommit. Deras anhöriga är underättade.

Enligt polisen är det ännu oklart hur olyckan gick till.

– Vi har tagit in vittnesuppgifter från platsen och olyckan kommer att utredas, säger Patric Fors, polisens presstalesperson, till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.