Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skolsköterskan Sofie Hall har aldrig varit med om att mellanstadieelever röker e-cigg. Hör henne i klippet ovan.

Mellanstadieelever i Väckelsång rökte e-cigg: ”Måste göra eleverna medvetna om riskerna”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan fick personalen på Väckelsångsskolan i Tingsyds kommun reda på att elever på mellanstadiet rökt e-cigg under skoltid. Skolan ska nu jobba mer förebyggande för att göra fler elever och vårdnadshavare medvetna om riskerna.

På låg- och mellanstadieskolan i Väckelsång i Tingsryds kommun har skolhälsan nu skickat ut information till samtliga vårdnashavare och uppmärksammat händelsen.

– Jag har aldrig under mina tio år varit med om att det här har hänt, säger Robert Jonasson, rektor på Väckelsångsskolan.

Tingsryd

Ska informera om riskerna längre ner i klasserna

Skolsköterskan Sofie Hall har inte heller varit med om vare sig användning av e-cigg eller vanliga cigaretter på mellanstadiet.

– Jag tror att det ligger en trend i det och sen att det smakar gott. Det finns massa smaker i frukt, bär och mint. Det ser kanske lite coolt ut och då vill man testa, säger Sofie Hall.

Skolan har nu pratat med de berörda eleverna och deras vårdnadshavare. Framöver kommer man jobba mer förebyggande och prata mer om riskerna med exempelvis e-cigg i tidigare ålder.

– Jag lyfter ämnet om alkohol och tobak under hälsosamtalen men det är ju främst med dem som går i sexan. Men det bör göras tidigare, säger Sofie Hall.

Skolan kommer under torsdagen anmäla det inträffade till både polisen och socialtjänsten då man misstänker att det handlar om någon form av langning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet