Foto: TT/SVT

Efter invasionen – nu ska kackerlackorna utrotas

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT Nyheter Smålands rapportering om att tusentals kackerlackor invaderat en av Migrationsverkets lägenheter i Åseda meddelar myndigheten att de boende nu kommer att få flytta till en tillfällig lägenhet medan bostaden saneras.

– Vi ser allvarligt på det här och ingen ska behöva bo med med kackerlackor, säger Migrationsverkets presskommunikatör Fredrik Söderberg Bruce.

Han framhåller att Migrationsverket tidigare gjort försök att sanera lägenheten.

Uppvidinge

– Men tyvärr så har skadedjuren kommit tillbaka efter det, säger han.

Får tillfällig lägenhet

Fredrik Söderberg Bruce berättar att nästa steg i saneringen är en värmebehandling och att man inte kommer att kunna bo i lägenheten under tiden som den genomförs.

– Därför har vi under eftermiddagen erbjudit de boende en tillfällig lägenhet och vad jag vet kommer de att påbörja en flytt redan under kvällen, säger han.

Kackerlackorna ska bort på måndag

Värmebehandlingen som ska besegra kackerlackorna kommer att påbörjas på måndag. Fredrik Söderberg Bruce kan inte svara på exakt hur lång tid saneringen  kommer ta, men berättar att de boende välkomnat erbjudandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet