Jan Lagerqvist och Mats Arnér i Nybros hembygdsförening är tacksamma över det oväntade arvet på en hel miljon kronor. Foto: SVT

Egon brann för bleckmusiken – skänkte en miljon

Publicerad

En hel miljon. Det var vad Nybro hembygdsförening fick ärva av en helt okänd person. Egon Lindvall, som gick bort i somras, visade sig vara en person som älskade bleckmusik.

Egon Lindvall var en skicklig musiker som spelade esskornett i flera orkestrar, bland annat spelade han in skivor med Medevi Brunnsorkester på 70-talet.

Även efter sin död ville Egon Lindvall gynna musiken. Han testamenterade en miljon kronor till Nybro hembygdsförening med villkoret att femtio procent av avkastningen ska användas till att utveckla musikverksamheten i föreningen.

– Nu hoppas vi kunna få hit lite av den musik som Egon tyckte om, säger Jan Lagerqvist i Nybro hembygdsförening.

”Kanske besökt oss nån gång”

För att få veta mer om Egon Lindvall fick hembygdsföreningen kontakta andra förmånstagare i testamentet.

– Vi visste inget om personen från början, mer än att han växte upp i Nybro och senare flyttade till Karlshamn. Kanske har Egon besökt oss någon gång, funderar Mats Arnér, ordförande i hembygdsföreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.