Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Miljonstöd till flyget välkomnas i Kalmar Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Miljonstöd till flyget välkomnas: ”Tyvärr tror jag inte det räcker”

Publicerad

Regeringen vill satsa 100 miljoner kronor i stöd till regionala flygplatser. Ett stöd som tas emot positivt i på flygplatsen i Kalmar.

– Vi ser att effekterna av coronapandemin motsvarar någonstans runt 12-13 miljoner kronor i en ökad förlust för Kalmar Öland airport. Därför är det här stödet så klart välkommet, säger Ronny Lindberg, flygplatschef.

Sedan en tid tillbaka flyger SAS en tur till respektive från Kalmar och Stockholm varje vardag. Annars är det stillsamt på flygplatsen. Personalen är fortfarande permitterade på 80 procent.

– Det här året är ett förlorat år även om vi skulle få merparten av pengarna som regeringen nu vill satsa. Jag tror tyvärr inte det är sannolikt att pengarna kommer täcka behovet eftersom det är många flygplatser som ska dela på dem.

Det är Trafikverket som kommer hantera och betala ut det ökade driftstödet till kommunerna. Därefter är det respektive kommun som slutlligen betalar ut pengarna till sina respektive flygplatser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet