Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Catta Torhell är överbibliotikarie på Linnéuniversitetet i Kalmar, hon är glad att flytta in i den nya lokalen på Universitetstkajen. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Linnéuniversitetet i Kalmar invigdes efter fem år

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes sista lokalerna på Linnéuniversitetet i Kalmar. Sist in var biblioteket – och nu ska allt vara på plats. Nån maffig invigning blev det dock inte tal om, den får vänta ett tag till.

Idag invigdes de sista nya lokalerna vid Universitetskajen efter fem år av byggnationen. Det gula huset Stella var det sista huset som blev klart.

-Det är fantastisk! Det är många års arbete och många som har varit engagerade i detta. Det är fantastisk att få står här och se att nu är det faktiskt färdigt, säger Christel Olsson som är huvudprojektledare på Universitetskajen.

Invigning i miniformat

Tidigare hade Linnéuniversitetet lokaler i olika område i Kalmar – men nu är allt samlat på samma ställe. Universitetsbiblioteket som var sist ut drog igång sin flytt i slutet av november. Därför var dagens miniinvigning extra välkommen.

– Vi har ju haft längst väntan naturligtvis, men det är otroligt härligt att vi är samlade här nu, säger bibliotekschefen Catta Torhell.

Officiella invigning framskjuten

Tanken var en maffig invigning, men på grund av pandemin blev det en inofficiell lite ceremoni med band och trumpeter. Den officiella invigningen är framskjuten till början av sommaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer