Mannen blev inträngd i sin bostad och slogs medvetslös med en golfklubba. Foto: TT

Slogs medvetslös med golfklubba – två döms till fängelse

Publicerad

Fyra personer dömdes under onsdagen för att ha misshandlat en man i Söderåkra i Torsås kommun i maj i år. Mannen slogs bland annat medvetslös med hjälp av en golfklubba. De dömda ska även ha försökt pressa den misshandlade på pengar

Det var den 9 maj i år som en grupp maskerade män attackerade en annan man i en bostad i Söderåkra. Mannen som attackerades har berättat att han under den aktuella natten satt vid datorn när han såg en man han kände igen utanför fönstret.

Denne tecknade åt honom att öppna dörren. När han gjorde det trängde sig flera maskerade män in i bostaden. Han fick ta emot slag mot huvudet och kroppen. De maskerade frågade var det fanns pengar och droger.

Förlorade medvetandet

Mannen ska sedan ha blivit inträngd i ett hörn och slagen i huvudet med en golfklubba så att han förlorade medvetandet.

Den misshandlade mannen har berättat att han via röster och kroppshållning kände igen de män som attackerade honom. En av männen ska även ha visat delar av sitt ansikte.

Film och fotografier

En film från en mobiltelefon som involverar en golfklubba, och ett foto där en av männen i efterhand ses med två klockor som tillhört den misshandlade mannen och dennes flickvän, stärker enligt tingsrätten den misshandlade mannens berättelse.

En 25-årig man och en 22-årig man döms därför till två års fängelse vardera. Ytterligare två personer döms. En till villkorlig dom med samhällstjänst och en till skyddstillsyn. En femte åtalad frikänns.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Torsås

Mer i ämnet