I klippet hör du SVT:s reporter Kajsa Oscarson berätta om skjutningen där en man i 30-årsåldern dog. Foto: Carl Carlert

Misstänkt för medhjälp till mord i Växjö släppt ur häkte

Uppdaterad
Publicerad

En av de unga män som misstänks för delaktighet i mordet i Växjö den 11 september har släppts ur häktet, rapporterar P4 Kronoberg. Han är fortfarande misstänkt för medhjälp till brottet.

Mannen var en av två artonåringar som häktades för medhjälp till mordet på Bokelundsvägen i Växjö, då en man i 30-års åldern sköts till döds. Han var häktad som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Han har nu släppts ur häkte, efter att misstankarna inte stärkts under utredningen, vilket radion var först med att rapportera.

Mordet i Växjö

– Vi hade en som var skäligen misstänkt och det nådde inte upp till sannolika skäl. Jag har inte skrivit bort misstanken, säger åklagaren Emma Berge till SVT.

Två personer sitter fortfarande häktade misstänkta för mord, och en person är häktad för medhjälp. De är alla häktade på sannolika skäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Växjö

Mer i ämnet