Efter mordet i april hade flera personer ställt blommor och ljus vid den plats där kvinnan hittades. Foto: SVT

Undersökning visar – misstänkt för kvinnomord i Alvesta kan vara psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

En undersökning visar att den man i 38-årsåldern som erkänt knivattacken på en kvinna i Alvesta i april kan lida av en allvarlig psykisk störning. Det framgår av ett läkarintyg som SVT Småland tagit del av.

Enligt den mindre rättspsykiatriska undersökningen, en så kallad paragraf 7-undersökning, kan mannen ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid gärningen, och även vid själva undersökningen.

Därför finns det enligt läkarutlåtandet skäl för en större rättspsykiatrisk undersökning för ställningstagande kring frågan om fängelseförbud och rättspsykiatrisk vård.

Har erkänt

Mannen greps kort efter mordet på öppen gata i Alvesta den 17 april i år. Han har erkänt att han utdelat knivhugg och knytnävsslag mot kvinnan. Något motiv är ännu inte känt.

Mannen förnekar att hans uppsåt var att döda kvinnan och är sedan gripandet häktad misstänkt för mord på sannolika skäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.