Foto: TT/polisens bilder

Ska ha kidnappats och fått finger avklippt – idag inleds rättegången

Publicerad

I dag startar rättegången där fyra personer står åtalade för människorov och synnerligen grov misshandel. Brottsoffret är en 38-årig man i Växjö som ska ha fått lillfingret avklippt med en plåtsax.

38-åringen vände sig själv till polisen i februari i år. Han menade att han i början av 2018 kidnappades och misshandlades grovt. Bakgrunden skulle vara att 38-åringen fått skulden till att ett stort parti amfetamin försvunnit från ett gömställe vid en stenmur på Teleborg i Växjö.  

Flera av de misstänkta gärningsmännen har varit bekanta med brottsoffret sedan barnsben. De åtalade männen, som alla är bosatta i Växjö med omnejd, ska enligt målsäganden försökt att starta upp en falang till ett kriminellt gäng i Växjö.

Polisen har under utredningen beslagtagit västar med gängets emblem i flera av de misstänktas lägenheter. De flesta av de inblandade har varit väldigt fåordiga under polisens förhör.

Bruten arm och avklippt finger

Enligt åtalet kidnappades 38-åringen av tre av de åtalade männen. Han ska därefter misshandlats med ett tillhygge, så grovt att ena armen brutits. Senare ska också den fjärde åtalade mannen anslutit och offrets lillfinger klippts av med hjälp av en plåtsax.

Förutom 38-åringens vittnesmål om händelseförloppet finns journalanteckningar och röntgenbilder från ett akutbesök med i bevismaterialet. 

Rättegången startar under tisdagen och planeras pågå i fem dagar. De åtalade männen förnekar alla brottsanklagelser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet