Den bostad där kvinnan hittades var under måndagen avspärrad. Foto: Rikard Berglin / SVT

Misstänkt mord i Vimmerby kommun – kvinna hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har hittats död på en mindre ort i Vimmerby kommun och två män, en i 35-årsåldern och en i 55-årsåldern har anhållits misstänkta för mord.

Det var i samband med att ambulans kallades till en bostad på en ort i Vimmerby kommun natten mot måndagen som en kvinna hittades död.

Enligt polisen hittades kvinnan under omständigheter som gör att brott inte kan uteslutas. Två män greps och fördes till polishuset i Västervik.

Misstänkta kände kvinnan

Efter förhör anhölls de båda männen. Mannen i 35-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord och mannen i 55-årsåldern som skäligen misstäkt för mord.

Den avlidna kvinnan och männen är enligt uppgift från polisen bekanta med varandra sedan tidigare.

– Omständigheterna kring vad som inträffat är ännu oklara. Vi genomför just nu en teknisk undersökning och jag kan i nuläget inte gå in på detaljer, säger Patric Fors, presstalesperson vid Polisen i region syd.

”Hörde bråk i natt”

SVT Nyheter Småland har talat med en person som bor i närheten av den bostad där kvinnan hittades.

– Jag hörde bråk från bostaden vid klockan två eller halv tre i natt. Jag hörde i då skrik från en man, säger personen som vill vara anonym.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.